16:15 / 03.12.2020.

Autor: Mario Kurevija/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Lika bez struje, od hladnoće popucali dalekovodi

-

-

Foto: - / -

Temperatura oko nule, idilične slike Like okovane ledom - idilične samo naizgled.
Ledena kiša koja pada na području Like stvorila je probleme u opskrbi elektičnom energijom. Popucali su dalekovodi pa su mnoga kućanstva bez struje - problem se polako rješava.

Zbog snijega teškoće u prometu

Temperatura oko nule, idilične slike Like okovane ledom - idilične samo naizgled. Ledena kiša i bura u Primorju uzrokovale su pucanje dalekovoda cijela su sela bez struje. Terenske ekipe su odmah pristupile otklanjanju kvarova.- Na širem području grada Gospića, Gračaca, Udbine i na području podvelebitskog primorja - imali smo 2375 kupaca odnosno korisnika električne energije bez napajanja, izvijestio je direktor Elektrolike Ernest Petry.

Popravak je jako zahtjevan, kaže Ivan Uremović. Na ruku radnicima ne idu u prilog ni kiša koja sve nastavlja lediti na niskim temperaturama. Ali kad treba nešto odraditi, dodaje Željko Dizdar - onda se to i odradi, nekad lakše, nekad teže.

Ličani se ne bune. Djelatnici Elektrolike ulažu nadljudske napore da uz ovakve vremenske neprilike otklone sve kvarove. Danas oko 15 sati, dodaje Ernest Petry - bez struje je još stotinjak korisnika. Nadaju se da će do kraja dana otkloniti kvarove.

A ledena kiša i dalje pada, no nasreću za sada nije stvorila veće probleme u prometu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!