16:20 / 30.11.2019.

Autor: Hrvoje Matejčić/P.F./HRT

Lika spremna za snježni ponedjeljak

-

-

Foto: - / -

Lički cestari i ove godine šalju važnu poruku vozačima: Pustite ralicu da prođe prva, da očisti ono što mora, a onda ćete sigurno doći na odredište!
Ralice će u gorskim krajevima posla imati već u ponedjeljak. Zimska je služba spremna. Posljednje su pripreme u tijeku na zimskim strojevima. Stavljaju se novi akumulatori i pripremaju ralice.

Lički cestari raspolažu sa 121 vozilom za zimske potrebe. Kupljeno je šest kamiona. I ove godine šalju važnu poruku vozačima:

- Pustite ralicu prva da prođe, da ona očisti ono što mora napraviti, a onda ćete sigurno doći na odredište, naglašava Davor Turkalj, pomoćnik predsjednika Uprave Lika cesta iz Gospića.

I ove će godine 126 kilometara ličke dionice autoceste čistit će 27 vozila s ukupno 86-ero ljudi. Sve je spremno.

I glavnina ličkih vozača već je zamijenila ljetne gume zimskima.

U zimskim uvjetima, poručuju cestari, za putovanje gorskim krajevima trebamo odvojiti dvostruko više vremena i imati mnogo strpljenja, čime će se izbjeći najgori scenariji, kao i stres.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!