Vrući lipanj u Osijeku

20.06.2022.

16:41

Autor: Željka Živković/Regionalni dnevnik/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Filip Kos / PIXSELL

Ljeto je doslovno pred vratima, kalendarski, počinje sutra. No, vrućine su već tu...Stoga je, kao i svake godine nužan oprez jer vrućine itekako mogu biti opasne za zdravlje, zato je preporuka osobito starijima ne izlaziti po najvećim vrućinama, a ako baš moraju držati se hlada.

Osječka Tvrđa, nešto poslije četrnaest sati. Sunce prži uz temperaturu 31. Iako nas one prave vrućine tek čekaju, mnogi se, čini se već pridržavaju liječničkih savjeta.

- Nositi nekakvo pokrivalo za glavu ako već moramo negdje hodati, birati stranu ulice koja je u hladovini i piti puno tekućine. Jednako tako je poželjno jesti laganiju hranu, tekuću hranu, imamo sada povrća, Slavonci znaju dobre čušpajze kuhati i hajdemo se tako ponašati, preporučuje Rudika Gmajnić, specijalist obiteljske medicine.

Posebno na oprezu moraju biti oni koji moraju biti vani. Na osječkoj Kopiki radi se punom parom kako bi sredinom srpnja otvorila svoja vrata. Radnicima nije lako, ali, kažu, posao se odraditi mora! Dravska će plaža postati puna tek kasno popodne, no skupine veselih teenagera već lagano slavi kraj školske godine!

Drava je, kažu, idealna za osvježenje, a nadamo se da su se od jakoga sunca i zaštitili! Jer, kada su vrućine u pitanju, najvažnije je slušati preporuke zdravstvenih radnika i pratiti upozorenja meteorologa na eventualne toplinske valove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!