Ljubas: Trijaže počinju u sedam sati, nema potrebe dolaziti ranije

13.10.2020.

08:43

Autor: Gordan Ćelić/Dobro jutro Hrvatska/I.Z./HRT

default error photo
Ljubas je naglasila kako na ulazu u Zelenu zgradu postoje dva trijažna mjesta, a na svakom rade tri do četiri osobe.
S dolaskom hladnijih dana trijaža će se u najvećem kliničkom centru u Hrvatskoj, KBC-u Zagreb, obavljati u garaži. Bila je potrebna zamjena za trijažne šatore i kontejnere koji su bili postavljeni ispred bolnica kako koronavirus ne bi ušao u ustanovu. Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC-a Zagreb Ana Ljubas rekla je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" da trijaže počinju u sedam sati te da ljudi nemaju potrebe dolaziti ranije jer se tada ne mogu osigurati epidemiološki uvjeti.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije 

➡️ Sve o koronavirusu

Naglasila je da na ulazu u Zelenu zgradu postoje dva trijažna mjesta, a na svakom rade tri do četiri osobe.

- Trijaže idu brzo, protočne su. Dakle, u garaži, na -1, trijaža se odvija za sve osobe i sve posjetitelje KBC-a koji se parkiraju u garaži, ovdje će naši djelatnici provesti trijažni postupak i ovdje je, dakle, ulaz u spojni hodnik. Za sve teško pokretne pacijente, djelatnici KBC-a će voziti na sjedećim kolicima ljude do svih naših objekata, rekla je Ana Ljubas, glavna sestra KBC-a Zagreb za HRT.

Naglasila je da je stanje u KBC-u Zagreb dobro kad je riječ o koronavirusu.

- Mi smo velika ustanova, imamo 5900 zaposlenih, a trenutno je na bolovanju šest medicinskih sestara i šestero liječnika, poručila je Ljubas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!