10:45 / 18.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Lokaliziran požar kod Kaštela, izgorjelo šest hektara

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Ilustracija (Milan Sabic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca sa sedam vozila iz DVD- a Supetar, te je požar već u 10 sati proglašen lokaliziranim.
Lokaliziran je požar koji je buknuo iza ponoći u Rudinama kod Kaštela, u kojem je izgorjelo oko šest hektara niskog raslinja, borove šume, vinograda i maslinika, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili noćas oko 1,10 sati, a na teren su izašli gasitelji iz dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD), Kaštela, Slatine, Solina, Vranjica, Marine i Trogira. Oko 2 sata vatrogascima su u pomoć došle kolege iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita, pa je na terenu bilo 21 vozilo i 61 vatrogasac.

Požar je lokaliziran u 3,10 sati, a vatrogasci i dalje natapaju zemlju. Tijekom dana požar bi trebao biti proglašen ugašenim.

Ugašen požar na Braču

Usprkos jakom vjetru, brački vatrogasci jutros su u samo sat vremena uspjeli lokalizirati požar guste borove šume, doznaje se u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu (DVD) Supetar.

Prvu dojavu o požaru dobili su minutu prije 9 sati te ubrzo pohitali na teren na predjelu Trolokve.

U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca sa sedam vozila iz DVD- a Supetar, te je požar već u 10 sati proglašen lokaliziranim.

Zapovjednik vatrogasne smjene Jakov Zlatar izjavio je kako je prema prvoj procjeni u požaru izgorio oko hektar guste borove šume. Istaknuo je kako ni u jednom trenutku gašenja nisu bili ugroženi objekti, jer se s obje strane šume nalaze polja.

- Mogu reći kako nam je vjetar danas išao u prilog pomažući nam u gašenju, a i dojava je bila brza tako da smo u kratkom vremenu svladali ovaj požar, kazao je Zlatar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!