17:25 / 15.09.2020.

Autor: I.D./HINA

Lokaliziran požar kod Rogoznice

Foto: ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dojava o požaru primljena je u 12.15, na teren je izašlo 20 vatrogasaca DVD-a Rogoznice, Primoštena, Brodarice-Krapnja i Grebaštice. U pomoć su pozvane i zračne snage.
Požar na području Sapina Doca iznad Rogoznice, koji je buknuo oko podneva, lokaliziran je poslije 15 sati, a vatra je zahvatila 3,5 hektara površine, izvijestili su iz šibenske županijske Vatrogasne zajednice.

Vatru je gasio i Air tractor iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga koji je bio na protupožarnom izviđanju.

Dojava o požaru primljena je u 12.15, na teren je izašlo 20 vatrogasaca DVD-a Rogoznice, Primoštena, Brodarice-Krapnja i Grebaštice s 20 vatrogasaca i šest vozila, a u pomoć su pozvane i zračne snage.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do 14. rujna zračne protupožarne snage gasile su 47 požara (21 u Šibensko-kninskoj županiji, 19 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Ličko-senjskoj županiji).

U akcijama gašenja te su snage ukupno ostvarile oko 270 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 7700 tona vode, a helikopterom Mi-8 MTV1 na požarišta je prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme, priopćeno je iz MORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!