Lokaliziran požar na Ćićariji

08.02.2023.

12:03

Autor: Hina/HRT/A.S.

Lokaliziran požar na Ćićariji

Lokaliziran požar na Ćićariji

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Požar koji je u utorak poslijepodne buknuo iznad Rakitovca, sela na slovenskom dijelu istarskog krasa te se zbog jakog vjetra koji je u međuvremenu promijenio smjer, proširio i na hrvatski dio, lokaliziran je jutros u jedan sat, doznaje se u buzetskoj vatrogasnoj postrojbi. 


U gašenju požara uz vatrogasce Vatrogasne brigade Kopar i Dobrovoljnih vatrogasnih društava pograničnog slovenskog područja, među njima i DVD-a Rakitovec, sudjelovali su i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Buzet, ukupno njih dvadeset i četiri iz JVP-a Buzet, DVD-a Buzet i DVD-a Ćićarija iz Lanišća, s osam vatrogasnih vozila, odnosno sa svim raspoloživim snagama Područne vatrogasne zajednice Buzet.

Kako se doznaje, četiri vatrogasca JVP-a Buzet s dva vozila još su na dežurstvu.

Na hrvatskoj strani veće štete nema, opožaren je jedan do dva hektara površine, većinom trave i niskog raslinja, za razliku od pograničnog područja u slovenskom dijelu Ćićarije gdje je zahvaćena puno veća površina, također trave, niskog raslinja i pokojeg bora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!