Lokaliziran požar na Srđu

12.07.2022.

19:53

Autor: Hina/HRT

Požar na Srđu

Požar na Srđu

Foto: Ivana Brailo Drnas / HRT

Požar koji je u utorak oko 17.30 buknuo na brdu Srđ iznad dubrovačkog naselja Nuncijata lokaliziran je oko 18.30, a interveniralo je 36 vatrogasaca s 13 vozila, izvijestila je Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci.

Galerija
Požar na Srđu, Foto: Ivana Brailo Drnas/HRT
Požar na Srđu, Foto: Ivana Brailo Drnas/HRTPožar na Srđu, Foto: Ivana Brailo Drnas/HRTPožar na Srđu, Foto: Ivana Brailo Drnas/HRT

Požar su na zahtjevnom terenu poviše Jadranske magistrale gasili JVP Dubrovački vatrogasci, Državna intervencijska postrojba i DVD Župa dubrovačka.

Od županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića se doznaje da je izgorjelo oko sedam hektara mlade šume i niskog raslinja.

- Na terenu je 45 vatrogasaca s vozilima jer smo brzo išli sa što više ljudi, jer je to jedini način ovoga uspjeha - što više ljudi u manjem roku da se zaustavi širenje. Bogu hvala, tako je i bilo. Nije ovo samo jedan požar. Jučer smo na Lastovu imali, u Vela luci požare, opreznost svima, oni su brzo ugašeni isto, u jednoj manjoj mjeri nego ovo. Tako, evo, oprez svima, rekao je Simović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!