Lokaliziran požar u zagrebačkoj OŠ "Mato Lovrak"

07:08 / 02.11.2020.

Autor: HRT

Foto: Predrag Furdin/HRT

Foto: Predrag Furdin/HRT

Foto: - / HRT

U zagrebačkoj Dubravi u "Klaki" buknuo je požar u Osnovnoj školi "Mato Lovrak".
Rano jutros u zagrebačkoj Dubravi u "Klaki" buknuo je požar u Osnovnoj školi "Mato Lovrak". Požar je oko 7.20 lokaliziran, potvrdili su za web portal HRT-a iz JVP-a Zagreb. Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen.U prvoj je dojavi bila riječ o zapaljenom smeću ispred škole, no vatra je zahvatila i međustropnu konstrukciju. U kratkom roku vatra je zahvatila 1200 kvadrata limenog krova.

- Po dolasku prve ekipe utvrdilo se da se ne radi o požaru iza škole već da se radi o požaru u školi. Izgleda kao da je počelo u jednoj prostoriji škole, vjerojatno računovodstvo ili nešto slično, uglavnom neka kancelarija, rekao je Siniša Jembrih, Zapovjednik javne vatrogasne postrojbe.

Škola je, kako doznajemo bila u dobrom stanju i očuvana. Ljetos je i obnavljana.

Nakon požara školu su posjetili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Ministar je rekao da će učenici biti raspoređeni u druge škole, a da je zbog epidemije najveći problem - prijevoz učenika.

- Ministarstvo će participirati u obnovi škole, a dok se obnova ne završi učenike će morati prebacivati do novog odredišta. Obnovu treba napraviti što je prije moguće', kazao je Fuchs koji je obišao požarište u pratnji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića.

U emisiji "Studio 4" vatrogasni zapovjednik smjene Crnić rekao je da je prva dojava o požaru bila upućena jer je gorjelo petnaest četvornih metara smeća ispred škole. Naglasio je kako su vatrogasci taj požar ugasili te su uvidjeli da gori i krovište pa su tražili dodatnu pomoć.

- Radilo se o požaru međustropne konstrukcije, rekao je.

Ukupno je na terenu bilo 40 vatrogasaca s 22 vozila. Crnić je poručio da nema ozlijeđenih građana, jedino je vatrogasni djelatnik lakše ozlijeđen, uganuo je zglob te je zbrinut. Dodao je i da je gašenje požara završilo, odnosno požar je lokaliziran.

Od srijede će se učenici viših razreda organizirano prevoziti u Ivanju Reku, a oni nižih razreda nastavu će i dalje pohađati u svojoj školi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!