Lokalizirani požari u Kaštelima

19.08.2022.

08:29

Autor: P.F./Hina

Kanader gasi požar

Kanader gasi požar

Foto: Zvonimir Barisin / PIXSELL

Lokalizirani su požari koji su u četvrtak popodne buknuli na sedam mjesta u Rudinama kod Kaštel novog, a vatrogasci su tijekom noći dežurali na požarištu, doznaje se u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

Požari su buknuli oko 12.50 na potezu Gospa Stomorija, Vakterica, Sadine kod Kaštel Novog, a gasili su ih 88 vatrogasaca sa 26 vozila i uz pomoć četiri kanadera i helikoptera. Izgorjelo je oko 7,5 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a požari su lokalizirani oko 19 sati. Ni u jednom trenutku objekti nisu bili ugroženi.

Na požarištu je cijelu noć ostalo 30-ak vatrogasaca s devet vozila s područja Kaštela, Solina, Splita i Slatina, te Intervencijska vatrogasna postrojba Divulje.

Za danas je na tom području najavljena kiša i ona bi vatrogascima mogla pomoći da požar proglase ugašenim nakon čega će se obaviti očevid kako bi se utvrdio uzrok požara i je li točna pretpostavka da je uzrok iskrenje vlaka jer su gotovo svi buknuli uz prugu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!