20:16 / 16.05.2021.

Autor: Lokalni izbori 2021./IMS/HRT

Škoro povećao prednost nad Pavičić Vukičević

Miroslav Škoro

Miroslav Škoro

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

60 posto biračkih mjesta u Zagrebu je obrađeno, a Miroslav Škoro je u prednosti nad Jelenom Pavičić Vukičević  za nešto manje od 300 glasova. Domovinski pokret je stranka koja prvi puta sudjeluje na lokalnim izborima nakon što su prošle godine izborili saborske mandate i postali parlamentarne stranka.Peternel: U drugom krugu je sve moguće

Igor Peternel
iz Domovinskog pokreta je naglasio kako se cijelo vrijeme nadao da će Miroslav Škoro ući u drugi krug, a kako kaže, onda je sve moguće.

Bartulica: Potvrdili smo da smo ozbiljna politička snaga

Stjepo Bartulica
iz Domovinskog pokreta smatra kako je trenutni rezultat za njegovu stranku jako dobar i komentira kako su izlazne ankete bile točne te kako očekuje da će biti jako napeto glede pozicija Jelene Pavičić Vukičević i Miroslava Škore tko će ući u drugi krug.

Bartulica je rekao kako je optimističan iako stranci mnogi nisu davali velike šanse kada su počinjali s radom.


- Potvrdili smo da smo ozbiljna politička snaga i da se možemo nositi s velikima, naglasio je i dodao kako ga je iznenadila velika prednost Tomislava Tomaševića te kako to nisu očekivali.

Hasanbegović: Domovinski pokret je antipod svemu što predstavlja Možemo

Zlatko Hasanbegović je naglasio kako su ovi rezultati u okviru očekivanja koji su takvi da Miroslav Škoro ulazi u drugi krug.

Hasanbegović je na listi za Zagrebačku gradsku skupštinu i kako je rekao, u Zagrebu već više od dva desetljeća u političkom smislu, prisutna je lijeva hegemonija.

-Ako Škoro uđe u drugi krug s Tomaševićem, kampanja će se voditi kao i do sada, jer Domovinski pokret je uistinu antipod svemu onome što predstavlja Možemo i gospodin Tomašević, naglasio je Hasanbegović.

Žepina: Tomašević i Škoro će biti sraz globalizma i suverenizma

Prema izlaznim anketama jasno je da u drugi krug ide Tomislav Tomašević, ali je zanimljivo da je svega 0,1 posto razlike između Jelene Pavičić Vukičević i Miroslava Škore.

Dario Žepina
, glavni tajnik Domovinskog pokreta i direktor kampanje, istaknuo je kako vjeruju u ulazak u drugi krug i pobjedu u istom.


Žepina je rekao da ako u drugi krug uđu Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro da će to biti sraz globalizma i suverenizma.

Naglasio je kako o koaliciji može govoriti samo sa strankama koje imaju programe za boljitak građana.

Velika su očekivanja trenutno i na lokalnoj sceni, rekao je novinar HRT-a, Šime Vičević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!