Lovinac - mala općina velikih ljudi

04.02.2023.

07:00

Autor: Mario Kurevija/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Lovinac - mala općina velikih ljudi

Lovinac - mala općina velikih ljudi

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

Oni koji vole snijeg ne moraju putovati daleko. Dalmatinci vikendom pohode malu ličku općinu Lovinac. Na čistom zraku mladi i stariji uživaju u snježnoj idili.

Uživati u prekrasnom sunčanom danu i snijegu, maknuti djecu od mobitela, zabaviti se sanjkanjem, kažu - neprocjenjivo je.

Kada snaga okopni, pomažu lokalni lički specijaliteti.

- Najviše gotova jela - gulaši s domaćim njokama, grah s kobasicom, kisali kupus dinstani, pizze, čevapi, kaže Nevenka Domitrović, kuharica.

Za one starije željne malo adrenalina tu je uzbudljiva vožnja "kvadovima".

- Organizacija vrhunska, napravili smo jednu rutu od 50 minuta i bilo je stvarno prekrasno. Organizacija super, cijena prihvatljiva, odlično. Od Zadra 30-40 minuta vožnje, idealno, rekao je Josip Pavlović, Zadar.

Ponuda je raznovrsna, za svakoga ponešto.

- Može se voziti kvadom, ziplajn, ljudski stolni nogomet, bit će živa glazba, radionica izrada zmajeva za klince i puštanje zmajeva, rekao je Hrvoje Račić, voditelj sanjkališta.

Sve je više mladih koji se odlučuju na život u Lici. Marina je Zagreb zamijenila Lovincem.

- Mala općina velikih ljudi. Prvenstveno smo suprug i ja došli zbog ljudi, način na koji su nas tu primili i prihvatili je nešto što je nama falilo u Zagrebu, gdje si u principu sam, rekla je Marina Špeha, iznajmljivačica.

Dolaskom u Liku ostvarila je svoje snove. Možda se za Marinom povedu i drugi, jer Lika ima što ponuditi. Plodna zemlja puna rijetkog, zaštićenog, ljekovitog bilja, prirodni resursi i čist zrak, nešto su zbog čega je sve češće biraju kao poželjno mjesto za život.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!