13:32 / 27.06.2018.

Autor: I.B./Hina

Lovrić Merzel odbacila krivnju za višemilijunske malverzacije

-

-

Foto: - / -

Suđenje je počelo čitanjem optužnice kojom su predstavnici Uskoka u osam točaka detaljno pobrojili sve nezakonitosti.
Bivša SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel, kojoj je nakon nekoliko propalih pokušaja počelo suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu, odbacila je Uskokove optužbe za primanje mita i pranje novca, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na privatne zabave.

Suđenje je počelo čitanjem optužnice kojom su predstavnici Uskoka u osam točaka detaljno pobrojili sve nezakonitosti kojima je sisačko-moslavačka županija oštećena za višemilijunski iznos. Čitanje optužnice potrajalo je više od sat i pol. Razumjela sam optužnicu i poričem je u cjelosti, rekla je bivša županica pred sudskim vijećem.Optužnica protiv Lovrić Merzel potvrđena je krajem 2015. no početak suđenja odgađan je nekoliko puta jer je sudac Ivan Turudić odbijao prihvatiti nagodbu Uskoka sa suokrivljenim poduzetnikom Željkom Žužićem, koji je još 2016. Žužić, koji je priznao da je bivšoj županici dao sto tisuća eura mita - trebao bi svjedočiti sutra.  

Na optuženičkoj klupi su uz Lovrić Merzel predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec, koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, Dalibor Rožanković, nećak Marine Lovrić Merzel, koji također niječu krivnju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!