12:02 / 13.01.2018.

Autor: HRT

Lovrinović: HPB poligon za testiranje velike koalicije HDZ-a i SDP-a

-

-

Foto: - / -

U ovoj banci riječ je o provođenju ekonomske i financijske politike tih stranaka u proteklih 20 godina, smatra saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.
Umjesto da omogući građanima da postanu dioničari Hrvatske poštanske banke, jedine domaće koja nije u stranim rukama, Vlada provodi njezinu tihu privatizaciju. Tvrde to u stranci Promijenimo Hrvatsku. Upozoravaju da država želi dokapitalizirati HPB novcem mirovinskih fondova kojima odavno upravljaju stranci. O tome, kažu, postoji i prešutni politički dogovor.

Koristim priliku da kažem kako je pomalo čudno da je ova banka zabilježila gubitak u prošloj godini, a upravu je, kao što znamo, doveo SDP, a na vlasti ostavio HDZ. Zašto je to tako? Nije li ovdje riječ o testiranju buduće velike koalicije i zajedničkim interesima ne samo u ovoj banci nego i u provođenju ekonomske i financijske politike tih stranaka u proteklih 20 godina, smatra saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!