08:22 / 28.04.2019.

Autor: HRT

Lubenjak oborio Guinnessov rekord u guranju automobila

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Već u nedjelju ujutro Tomislav je uz podršku brojnih navijača automobilom prošao kroz vrpcu koja je označavala 83. kilometar, a oko 12.30 h izgurao je i obećanu "stotku" te ispunio cilj.
Tomislav Lubenjak oborio je Guinnessov rekord u duljini guranja automobila u 24 h.

U subotu u 15 h službeno je označen početak odbrojavanja vremena za rušenje ovog svjetskog rekorda koji je do sada iznosio 82,28 km. Već u nedjelju ujutro u 7.40 Tomislav je uz podršku brojnih navijača automobilom prošao kroz vrpcu koja je označavala 83. kilometar, a oko 12.30 h izgurao je i obećanu "stotku" te ispunio svoj cilj. Navijači su bakljama obilježili prelazak 83. kilometra na križanju Vukovarske i Držićeve.

Kako je tim rezultatom nadmašio čak i svjetski rekord u kategoriji guranja automobila u paru, s pravom sportskom porukom podrške obratili su mu se i nositelji rekorda Makedonci Aleksandar Cherokov i Aleksandar Smilkov.

- Tomislave uzeo si odličan ritam, cijela Makedonija je uz tebe! Zagrebe, ustaj na noge, Tomislav je nova hrvatska legenda, poručio je Smilkov.

- Kao bivši profesionalni sportaš znao sam u što se upuštam i koliki će fizički, ali i psihički izazov ovo biti. Kao trener fitnesa dužan sam na sebi samom testirati granice ljudskih mogućnosti jer tek tada mogu iz vlastitog iskustva to znanje najbolje primijeniti u treningu vrhunskih sportaša, izjavio je Tomislav koji će nakon provjere nadzornih snimki primiti i službenu Guinnessovu plaketu nositelja svjetskog rekorda.

Hrvatska olimpijka Ivana Brkljačić, koja je Tomislava u ovom pothvatu profesionalno podržala, ističe kako je Tomislav poslao snažnu poruku mladima o pomicanju vlastitih granica.

- Ovim rezultatom Lubenjak je zaista probio granice ljudskih mogućnosti, a iskrena podrška hrvatskih medija i svih okupljenih podupiratelja dala mu je tu iznimnu snagu da ostvari cilj koji je vrlo visoko postavio. Bio je to pravi profesionalni izazov kako u organizaciji službenog Guinnessova pokušaja obaranja rekorda tako i u preciznoj i pravovremenoj komunikaciji ostvarenih rezultata. Svim medijima velika hvala, vi ste postali bitan dio priče ovog velikog uspjeha, rekla je.

Finalni rezultat prijeđenih kilometara bit će objavljen na svečanoj ceremoniji dodjele Guinnessove plakete na prostoru ispred Radničke 49 na kojoj se očekuju i brojni visoki uzvanici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!