08:33 / 20.09.2018.

Autor: HRT

Luca Šeneta izgubila bitku s rakom

Foto: Facebook, Iva Funtek

Foto: Facebook, Iva Funtek

Foto: - / -

Tužnu vijest objavila je na svom Facebook profilu obiteljska prijateljica Iva Funtek koja je s Ellom Dvornik pokrenula humanitarnu akciju za Lucu.
14-godišnja Luca Šeneta preminula je u splitskom KBC-u nakon dvije godine borbe s agresivnim rakom pluća. Tužnu vijest objavila je na svom Facebook profilu obiteljska prijateljica Iva Funtek koja je s Ellom Dvornik pokrenula humanitarnu akciju za Lucu. 

Luci je prije dvije godine dijagnosticiran rak pluća i srčane ovojnice. Nakon četiri ciklusa kemoterapije obavljena je operacija nakon čega je Luca ostala bez lijevog plućnog krila i srčane ovojnice. Ali se bolest se vratila.

Nije bilo poboljšanja ni nakon dva nova ciklusa liječenja. Luci je potom ponuđena besplatna terapija i smještaj u bolnici Nacional Cancer Institute u Marylandu u Sjedinjenim Američkim Državama, piše portal šibenik.in.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!