18:08 / 28.01.2021.

Autor: T.D./Hina

Luetić na čelu dubrovačke Zračne luke još šest mjeseci

Frano Luetić

Frano Luetić

Foto: Grgo Jelavic / Pixsell

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice predložila Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. imenovanje Frane Luetića za direktora društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci jer mu mandat ističe 5. veljače.

Kada je riječ o kadrovskim rješenjima, vlada je priopćila i kako je donesen zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. izbor Gorana Granića i Jelene Zrinski Berger za članove Nadzornog odbora tog društva do provedbe postupka izbora članova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci jer im je istekao mandat od šest mjeseci 2. siječnja.

Donesena je i Odluka o davanju naknadne suglasnosti za imenovanje Roberta Vučkovića, Marija Pavića i Marka Domijana članovima Upravnog vijeća Hrvatskog registra brodova koji se imenuju iz reda korisnika usluga i to jedan član iz redova predstavnika hrvatskih osiguravatelja i reosiguravatelja brodova, na prijedlog Hrvatske gospodarske komore te dva člana kao predstavnici udruga brodara registriranih u RH.

Matea Novosel
imenovana je privremenom ravnateljicom Državne vatrogasne škole koja će obaviti poslove u vezi s upisom Državne vatrogasne škole u sudski registar i organizirati početak rada, do imenovanja ravnatelja, ali ne dulje od godinu dana. Također, imenovani su predsjednik, koji je po položaju glavni vatrogasni zapovjednik, i članovi Upravnog vijeća Državne vatrogasne škole, kao predstavnici Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara i ministarstva nadležnog za obrazovanje. Predsjednikom je imenovan Slavko Tucaković, a članovima Ante Sanader, Berislav Hengl i mr.sc. Vesna Šerepac.

U priopćenju se navodi i kako je Ivani Šuman dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a isto tako ovlaštenje je dano i Damiru Kaufmanu za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Danijelu Škugoru za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa i uprave.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet Branimir Belančić-Farkaš, Melita Štrbić, Ksenija Koščević Čuvalo, Zvonko Šakić i Nikolina Klaić. Novom predsjednicom Upravnog vijeća imenovana je Ivona Anić Miklec, a članicama Melita Štrbić, Doria Tonković, Lea Klaić i Tajana Huzak, kao predstavnice Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva financija i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Vlada je, kako je priopćeno, na zatvorenom dijelu sjednice usmeno izviještena o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!