19:09 / 19.06.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Lug: obilježeno stradavanje žrtava tzv. Križnog puta 1945.

-

-

Foto: - / -

U Lugu je prije 28 godina pronađeno sedam grobnica, a 2006. na obližnjoj lokaciji još jedna pa su u spomen-području pokopani ostaci ukupno 293 žrtve.
U spomen-području Lug kod Bjelovara obilježeno je stradavanje žrtava tzv. Križnog puta 1945. Ondje je prije 28 godina pronađeno sedam grobnica, a 2006. na obližnjoj lokaciji još jedna pa su u spomen-području pokopani ostaci ukupno 293 žrtve.

Koncelebriranu misu predvodio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, a komemoraciji su nazočili i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te izaslanik premijera ministar Gordan Grlić Radman.

- Ovdje su žrtve koje je ubio komunistički totalitarni zločinački režim ovdje su žrtve koje su ubili ljudi koji su predstavljali taj režim, taj zločin bio je organiziran, taj zločin bio je sustavan i na žalost odgovorni za taj zločin nisu odgovarali, rekao je Jandroković.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!