13:48 / 25.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Luka Tomac izabran za novog predsjednika Zelene akcije

Arhiva (Marko Prpic/PIXSELL)

Arhiva (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Luka Tomac izabran je za novog predsjednika Zelene akcije na izbornoj skupštini te udruge za zaštitu okoliša.
Luka Tomac izabran je za novog predsjednika Zelene akcije na izbornoj skupštini te udruge za zaštitu okoliša, priopćila je Zelena akcija.

Izborna skupština Zelene akcije izabrala je Luku Tomca za novog, osmog po redu, predsjednika nakon njegovog dugogodišnjeg aktivističkog angažmana u Zelenoj akciji, naveli su u priopćenju.

Tomac je u Zelenu akciju došao kao volonter prije više od 15 godina te je kao voditelj Aktivističke grupe sudjelovao u kreiranju i provedbi brojnih javnih kampanja i akcija.

Od 2012. u Zelenoj akciji vodi program klimatskih promjena, što je ostao fokus njegovog programskog rada do danas. Radio je na kampanjama poput S.O.S za Jadran i Zaustavimo Plomin C, sudjelovao na desetak UN-ovih klimatskih pregovora te kroz različite međunarodne projekte i kampanje povezivao stručnost na temi klimatskih promjena s kreativnim aktivizmom.

Tomac je nekoliko godina bio član upravnog odbora najveće globalne mreže organizacija za zaštitu okoliša, Friends of the Earth International.

Dosadašnja predsjednica Zelene akcije Željka Leljak Gracin nije se ponovno kandidirala za predsjednicu, ali ostaje raditi u udruzi, posvetit će se razvoju programa Pravo okoliša, vođenju mreže okolišnih pravnika, Justice & Environment, te radu u vladinu Savjetu za razvoj civilnog društva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!