15:28 / 19.07.2018.

Autor: D.M./HRT

Macan razriješen dužnosti posebnog savjetnika premijera

-

-

Foto: - / -

Današnjom odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan razriješen je na osobni zahtjev.
Odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, sukladno čl. 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske, priopćeno je iz Banskih dvora.

Podsjetimo, Macan je jučer tweet Tončija Percana u kojemu stoji da su "Vatreni tijekom dočeka na glavnom zagrebačkom trgu pokušavali izvesti ustaški državni udar", komentirao riječima ”koji nije uspio”. Ovaj Macanov komentar izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama i portalima.Krešimir Macan na svom je Twitter profilu još jučer dodatno obrazložio svoj komentar naglašavajući kako se radilo o ironiji, a nakon odluke o prihvaćanju njegove ostavke napisao je "Idem tamo gdje je sve po mom".

Macan je bio Plenkovićev posebni savjetnik za strateško komuniciranje od 1. siječnja ove godine, nije bio u stalnom radnom odnosu u Vladi, već je po nalogu premijera obavljao poslove kada priroda posla to zahtijeva. Tijekom angažmana dobivao je naknadu od devet tisuća kuna.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!