20:16 / 18.09.2019.

Autor: HRT

Macan: Sve što se događa je parlamentarna kampanja

-

-

Foto: - / -

Jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora počelo je uobičajeno, pitanjima na aktualnom prijepodnevu. Najviše je pitanja bilo upućeno premijeru.
Jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora počelo je uobičajeno, pitanjima na aktualnom prijepodnevu. Najviše je pitanja bilo upućeno premijeru.

- Maras natpisom izazvao pomutnju, Plenković mu odgovorio 

Ivica Relković, politički analitičar, izjavio je u HRT-ovoj emisiji "Tema dana" da je aktualno prijepodne počelo očekivano.

- HDZ i SDP bili su dominantni jedni prema drugima. To je na neki način vraćanje u stare kolotečine. Pred bilo koji izborni ciklus takva homogenizacija jednima i drugima dobro dođe, kazao je i naveo kako je jasno da je SDP želio poentirati na rekonstrukciji Vlade. "HDZ u takvim slučajevima može ići s određenim podacima kao npr. Hrvatska je u vaše vrijeme bila u rejtingu smeća, a sada smo u investicijskom".

Krešimir Macan, politički analitičar, smatra da je tema rekonstrukcije Vlade već zastarjela i da se nakon toga dogodilo mnogo toga što je moglo biti tema. "Vrijeme jednostavno čini svoje. Nemojmo zaboraviti da je danas nevjerojatan promet na burzi, Liga prvaka u Zagrebu... Ljudi žive svoj život i ne bave se puno s onim što ovi pričaju. Zastupnici su morali biti kontkretniji".

Relković tvrdi da se slaže s Macanovom konstatacijom da je premijeru možda lakše doći na aktualno prijepodne nego na možda koalicijski sastanak s partnerima. Macan pak smatra da "onaj koji je najbolje stajao u medijima nikada nije dobio izbore".

Govoreći o predstojećim izborima Relković je istaknuo da unutarstranačke HDZ-ove izbore neki s većim interesom čekaju nego predsjedničke. Macan je nastavio da je ova godina definitivno predizborna za parlamentarne izbore te da sve što se događa je parlamentarna kampanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!