22:06 / 11.07.2019.

Autor: T.D./Hina

Maja Kuhar podržana za predsjednicu Državne komisije za kontrolu javne nabave

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Saborski klubovi HDZ-a i HNS-a podržali su u četvrtak prijedlog da se predsjednicom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave imenuje Maja Kuhar.
Saborski klubovi HDZ-a i HNS-a podržali su u četvrtak prijedlog da se predsjednicom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave imenuje Maja Kuhar, za zamjenicu predsjednice Nelica Vidić, a za članove komisije Alice Brandt, Zvonimir Jukić i Danijela Antolković.

Njihovo znanje i iskustvo ojačat će rad i donošenje odluka komisije, samostalnog i neovisnog tijela nadležnog za rješavanje o žalbama u postupcima javne nabave, koncesija i javno-privatnog partnerstva, istaknula je Branka Juričev Martinčev (HDZ).

Kandidati, naglasila je, imaju velika znanja i široko iskustvo u postupku javne nabave, a njihovo će imenovanje, očekuje, pridonijeti brzini i kvaliteti rješavanja predmeta.

Zadovoljni smo predloženim kandidatima, svi imaju iskustvo u području javne nabave, dodaje Stjepan Čuraj (HNS), uvjeren da će kandidati svoj mandat "sigurno" kvalitetno odrađivati.

Komisija ima devet članova, predsjednika, dva potpredsjednika i šest članova čiji mandat traje pet godina. Bojan Fras i Michael Faulend ponovo su kandidati za viceguvernera HNB-a.

Bojan Fras i Michael Faulend iskusni su, stručni i kvalitetni kandidati za još jedan šestogodišnji mandat viceguvernera Hrvatske narodne banke (HNB), istaknula je HDZ-ova Grozdana Perić u raspravi o imenovanju dvojice viceguvernera kojima je mandat istekao 5. srpnja.

Viceguvernere HNB-a imenuje Hrvatski sabor na prijedlog svog Odbora za izbor i imenovanja te prethodno mišljenje Odbora za financije i državni proračun.
 O navedenim kadrovskim rješenjima još treba odlučiti Sabor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!