Maja Sever ponovno izabrana za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske

06.05.2023.

15:13

Autor: HRT/Hina

Maja Sever

Maja Sever

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Novinarka Hrvatske radiotelevizije (HRT) Maja Sever izabrana je za predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske te je u drugom mandatu najavila nastavak rada na ostvarenju Nacionalnog kolektivnog ugovora te na započetim projektima.

Za predsjednicu novinarskog sindikata Sever je izabrana na 35. izbornoj skupštini održanoj u Novinarskom domu.

- Ja zaista želim nastaviti s projektima. Mislim da smo neke priče otvorili i bolje da ih guramo još malo dalje, izjavila je Sever.

U prošloj godini sindikat je radio na postizanju Nacionalnog kolektivnog ugovora, a nakon što su prvi pregovori prekinuti, polovicom 2022. godine ponovno je uspostavljen kontakt s poslodavcima.

Do postizanja Nacionalnog kolektivnog ugovora, aktivnosti SNH i dalje će ići u smjeru očuvanja tri postojeća kolektivna ugovora na razini medijskih kuća (HRT, Hina, Novi list), kao i na obnavljanje i sklapanje novih.

Sindikalni povjerenici izvijestili su o stanju u svojim medijskim kućama, a mnogi su izrazili nezadovoljstvo razinom plaća i odgovorom poslodavca na inflaciju.

Skupština je jednoglasno prihvatila da se Paolo Gregorović (Glas Istre) proglasi povjerenikom godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!