16:52 / 28.01.2019.

Autor: P.F./HRT/Hina

Majka blizanaca optužila kliniku za nemar - u bolnici inspekcija i policija

-

-

Foto: - / -

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena, navodi se u priopćenju ministarstva.
Inspekcija Ministarstva zdravstva danas je hitno poslana u Kliniku za infektivne bolesti "Fran Mihaljević". Sve se dogodilo samo nekoliko sati nakon što je majka petomjesečnih blizanaca, koji su ondje na liječenju, bolnicu prozvala za nemar, čemu je prethodilo objavljivanje fotografija beba s upalama i ranama na društvenim mrežama. Majčine optužbe iz bolnice oštro demantiraju.

Njihova majka kaže da se liječe od rotavirusa i gripe i tvrdi da nisu adekvatno zbrinuti. Ministarstvo je u bolnicu uputilo inspekciju. Iz bolnice poručuju da je klinički status sve djece u skladu s prirodom i tijekom bolesti. 

 - Danas sam uspjela razgovarati samo s doktoricom nakon vizite da dobijem informaciju o stanju djeteta i navela sam svoje nezadovoljstvo. Tu su oni rekli da ne mogu bebe svakih 5 minuta presvlačiti. Smatram da ovo nije stanje od pet minuta, rekla je majka blizanaca Ana Treščec za HRT.


Ravnateljica Klinike Fran Mihaljević: Klinički status djece u skladu s bolešću

Ravnateljstvo Klinike za infentivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu priopćilo je kako je izvidom stanja na Odjelu za novorođenčad i dojenčad te Klinike utvrđeno da je klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti.

- Napravljen je izvid na Odjelu za novorođenčad i dojenčad na kojem se hospitaliziraju oboljela djeca do tri godine. Klinički status sve djece hospitalizirane na Odjelu je u skladu s prirodom i tijekom njihove bolesti, priopćila je ravnateljica Klinike Alemka Markotić, očitujući se na zahtjev Ministarstva zdravstva vezano uz slučaj zbrinjavanja petomjesečnih blizanaca u toj bolnici, čija je majka na društvenim mrežama optužila bolnicu za nemar.

Ravnateljica Klinike Markotić u priopćenju ističe kako se u određenim bolestima, kao što su obilni proljevi, alergijske reakcije, infekcije kože i drugo, može pojaviti i crvenilo na koži, kako u djece, tako i u odraslih bolesnika.

- U male djece koja imaju nježnu kožu, u slučaju obilnih i učestalih proljeva koji traju više dana, zbog kiselosti sadržaja stolice, osobito ako se radi o virusnim proljevima, može se pojaviti hiperemija i iritacija kože. Unatoč lokalnoj njezi kože, ove promjene se mogu javiti tijekom proljeva, ali također vrlo brzo prolaze nakon prestanka proljevastih stolica, pojašnjava.

Mediji su izvijestili o slučaju blizanaca, koji su zbog gripe hospitalizirani u KB-u Fran Mihaljević, gdje ih je majka A.T. , kako su naveli pojedini mediji, prilikom posjeta zatekla nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina te crvene i nadražene stražnjice, s oko ruku zavezanim rolama talet papira. Fotografije je podijelila na društvenim mrežama, uz objavu kako su djeca u bolnici dobila i rota virus, i napomenu kako je medicinsku sestru koja je bila u smjeni zatekla da pije kavu.

Prethodno je zbog medijskih napisa Ministarstvo zdravstva, priopćilo kako je odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike, što je sada i dobilo.

Na traženje ministarstva hitno je obavljen i izvanredni inspekcijski nadzor. Što se točno dogodilo pokazat će izvješće inspekcije.

Pacijent divljao po Hitnoj u KB-u Dubrava

Zabrinutost se proširila i twitterom, a jednoj korisnici odgovorila je i Vlada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!