22:34 / 11.08.2020.

Autor: Eli Lazarova Sladić/HRT

Majstori 'operirali' po stanu bez pristanka vlasnice

-

-

Foto: - / -

U Anin stan upali su majstori dok je bila na pretragama i bez njezinog pristanka postavili kondenzacijski dimnjak u sred dnevnog boravka.
U Anin izuzetno šarmantan stan upali su majstori dok je bila na pretragama i bez njezinog pristanka postavili kondenzacijski dimnjak u sred dnevnog boravka.

Ana Šunić
otišla je u utorak iz svog poplavljenog stana obaviti medicinske pretrage. Vratila se u nedjelju i zaprepastila kad je ugledala cijev koja viri iz zida u dnevnom boravku.

Rečeno joj je da su majstori, s objašnjenjem da moraju samo nešto provjeriti, uzeli ključeve od susjede koja ih je čuvala i ugradili cijev za kondenzacijski bojler. Bez dopuštenja i prisustva vlasnice, ali prema nalogu predstavnika stanara.

On je trenutno na moru. U telefonskom razgovoru nam je rekao da su stanari sklopili ugovor s tvrtkom Šumiga-dim kako bi sanirali dimnjak i iskoristili potpore za kupnju kondenzacijskih bojlera.

S ugradnjom cijevi u stanu Ane Šunić kaže da nema ništa, nje nije bilo, ali dimnjak je zajednički, kaže.

Koja je veza između dimnjaka i cijevi koja viri usred dnevnog boravka nije točno objasnio.

Iz tvrtke Šumiga-dim nisu mogli odah objasniti kako su radnici postavili cijev bez prisutnosti i pristanka vlasnice. Dan kasnie dobili smo ovakav odgovor:

Obzirom da je potres nanio dosta štete gradu Zagrebu, osobito dimnjacima, već nekoliko mjeseci se rade kompletne rekonstrukcije na istima. Od rušenja, izgradnje, nadogradnje do ugradnje novih cijevi za kondenzacijske aparate. Tako se i radi na predmetnoj zgradi.

Na nalog predstavnika suvlasnika, a u sklopu rekonstrukcije dimnjaka predmetne zgrade, odnosno sanacije vertikala dimnjaka uvlačenjem dimovodne cijevi za kondenzacijske bojlere pristupili smo radovima po dogovorenom terminu.

Za takve radove je potreban pristup krovu ili terasi te stanovima za koje se vrši sanacija, što je i bilo.

Postoje kućanstva koja nemaju plin, ali se odlučuju da se napravi priprema priključka za buduće korištenje, što je trebalo biti i u ovom slučaju.

Obzirom da vlasnica ne želi takav priključak, čim smo dobili informaciju, isti je otklonjen o našem trošku.

Zašto su radnici postavili cijev bez prisutnosti i pristanka vlasnice i izvodili nepotrebne radove i dalje nije jasno.  


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!