22:50 / 29.10.2019.

Autor: Ana Macan/Dnevnik 3/IMS/HRT

Makete zagrebačog rotora od 227 tisuća kuna

-

-

Foto: - / -

Nakon niza neuspjelih projekata poput zagrebačkog Manhattana i "Ljeta na Savi", na kritiku gradskih zastupnika nije trebalo dugo čekati.
Za otprilike pola godine trebala bi biti gotova rekonstrukcija remetinečkog rotora. No u novom ruhu moći će se uživati i prije nego što njime prođu prva vozila. Naime, Grad Zagreb naručio je izradu triju maketa novog rotora, koje će Zagrepčani platiti 227 tisuća kuna.

A rotor će biti impresivan, spajat će Jadransku aveniju i Aveniju Dubrovnik, imat će dva tunela, bogatu signalizaciju i biciklističke staze. . Bit će gotov na proljeće. Stoji gotovo 332 milijuna kuna, a s obzirom na to da je najvećim dijelom financiran europskim novcem - Grad mu mora osigurati vidljivost i promidžbu. Upravo tomu će služiti makete odgovorili su.

- "... njih ukupno tri u okviru spomenutog iznosa troška od 227.500,00 kuna. Makete će na sebi imati oznake vidljivosti izvora financiranja te će biti postavljene na različitim lokacijama Gradske uprave, poručila je
pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije Mirjana Zubak.

Nakon niza neuspjelih projekata poput zagrebačkog Manhattana i "Ljeta na Savi", na kritiku gradskih zastupnika nije trebalo dugo čekati. "Ti novci se mogu puno pametnije utrošiti - kako nam izgleda grad, fasade, kako izgledaju škole i vrtići i infrastruktura ispod zemlje i mnogi drugi objekti koje Grad ne uređuje. Naš grad je jedna loša maketa ratnog filma, izjavio je zastupnik u Gradskoj skupštini (HNS - LS) Tomislav Stojak.

Rotorom bismo se mogli voziti na proljeće, a njegove makete vrijedne malo manje od 228.000 kuna bit će gotove početkom iduće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!