17:09 / 16.06.2021.

Autor: P.F./Hina

Malenica najavio optimizaciju javne uprave

Ministar Malenica

Ministar Malenica

Foto: HTV / HRT

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je u Vukovaru optimizaciju javne uprave u Republici Hrvatskoj da javna uprava bude učinkovita i s manje zaposlenika.

- Svakako možemo razmišljati o optimizaciji javne uprave. Sigurno je digitalizacija nešto što će doprinijeti da javna uprava bude učinkovita i što će dovesti do smanjenjenja broja zaposlenika u javnoj upravi, prvenstveno prirodnim odljevom, poručio je ministar Malenica u Vukovaru s 11. Međunarodne konferencije o javnoj upravi koju organizira Veleučilište Lavoslava Ružičke Vukovar i Pravni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

- Pripremamo se za iduće razdoblje i nacionalni plan oporavka u kojem smo predvidjeli niz aktivnosti vezanih uz određene promjene u javnoj upravi, prvenstveno vezano uz uređenje sustava plaća kao i formiranje jedinstvenih upravnih mjesta kako bi građanima omogućili dostupnost javno-pravnih tijela u svim dijelovima Hrvatske, kazao je ministar Malenica.

Po riječima dekana Veleučilišta Lavoslava Ružičke Željka Sudarića u radu konferencije sudjeluje 150 autora sa 64 stručna rada iz pet europskih zemalja. Dodao je i da konferencija pridonosi prepoznatljivosti veleučilišta u susjednim zemljama i popularizaciji upravnog studija na Veleučilištu te su ove godine, prvi put, već u prvom upisnom roku popunjena sva mjesta na tom studiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!