16:24 / 09.09.2020.

Autor: HRT/Hina

Malenica o ovrhama: Sve opcije su otvorene

-

-

Foto: - / -

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je da bi u idućih 10 do 15 dana mogli donijeti odluku o provedbi ovrha, poručivši kako su za sada sve opcije otvorene.
Građani pod ovrhama će za dva tjedna znati nove uvjete koji ih čekaju nakon što istekne moratorij na ovrhe 18. listopada, istaknuo je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Prema aktualnim podacima FINA-e zasad oko 170 tisuća ovrha čeka svoju naplatu te se još ne zna hoće li se produljiti ili ne rok za naplatu. Ministar je dodao da je imao konstruktivne razgovore s predstavnicima ovršenih građana te s vjerovnicima.

Istaknuo je da su sve opcije otvorene i da će se u relativno kratkom roku donijeti odluka i izvjestiti o tome javnost i zabrinute građane kojima prijete ovrhe. Podsjećajući da je Vlada u srpnju produžila zastoj provedbe ovrha na dodatnih tri mjeseca, Malenica je rekao da prate situaciju, posebice vezano uz epidemiju koronavirusa.

Ustvrdio je da se kroz mandat ove Vlade broj blokiranih građana smanjio s 370.000 na 229.000, a pritom se povećao iznos plaće koji je izuzet iz ovrhe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!