12:49 / 26.08.2020.

Autor: B.A./Hina

Malenica: Pripremaju se izmjene Zakona o parničnom postupku

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Izmjene će u vrijeme pandemije koronavirusa omogućiti rasprave na daljinu, kako bi sudovi mogli neometano raditi.
Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je u srijedu da se pripremaju izmjene Zakona o parničnom postupku koje će u vrijeme pandemije omogućiti rasprave na daljinu, kako bi sudovi mogli neometano raditi.

Malenica je uoči sjednice užeg kabineta Vlade komentirao odlazak u samoizolaciju ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, jer je njegova pomoćnica pozitivna na koronavirus, podsjetivši na svoj primjer,jer je i sam prebolio COVID-19.

- Što se tiče moga doživljaja koronavirusa, treba biti stvarno oprezan i nekako ispuniti vrijeme. Ja sam vrijeme ispunio komunikacijom s kolegama na poslu. Pozivam sve na odgovornost. Taj drugi val koji će doći, moramo biti spremni na to, rekao je Malenica novinarima.

Što se tiče rada sudskih tijela, pripremaju se izmjene Zakona o parničnom postupku, kako bi omogućili rasprave na daljinu i neometani rad sudova tijekom pandemije.

Vezano uz posjet predsjednika Republike Zorana Milanovića Albaniji, za koji nije jasno je li bio privatan ili služben, rekao je da sve mora biti transparentno.

- Kada se radi o javnom interesu onda svakako treba pojasniti je li posjet bio privatan ili služben, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!