Malešnica, Špansko i Gajnice treći put ove godine bez tople vode

24.08.2023.

17:36

Autor: Fabijan Kale/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/B.B.B.

Još od početka ljetnog razdoblja Zagrepčani, svaki kvart u svom razdoblju na nekoliko tjedana ostaje bez tople vode. HEP Toplinarstvo naime već tri sezone kopa po kvartovima zbog revitalizacije vrelovoda. Treći put od početka ove godine stanovnici naselja Špansko, Malešnica i Gajnice od danas do 14. rujna ponovno su bez tople vode.

Intenzivni radovi u Golikovoj ulici. Obnavlja se magistralni vrelovod, zbog čega do sredine rujna bez tople vode ostaju naselja na zapadu Zagreba.

- Zbog radova revitalizacije magistralnog vrelovoda između Golikove ulice i Rudeške ceste u razdoblju od 24. kolovoza 2023. do 14. rujna 2023. obustavit će se isporuka tople vode krajnjim kupcima u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice, izvijestili su iz HEP toplinarstva.

Još ujutro je bila, ali znam da od danas, pa tri tjedna neće biti. Obaviješteni smo, rekla je Milka iz Zagreba.

Bez obustave, zahtjevni radovi "nemogući"


HEP Toplinarstvo poručuje da bez obustave isporuke nije moguće provesti ovako kompleksne i zahtjevne radove.

- A grijat ću vodu koliko mogu i malo se hladnom prati, drugačije ne ide, malo kod prijatelja otići u drugi kvart, rekao je Duško.

- Odlazim u Zagorje u kuću gore, imam toplu i hladnu vodu, dodao je Dragec.

Računi visoki unatoč nedostatku tople vode


Žale se da im stižu visoki računi iako nemaju tople vode.

- Ovo što oni rade, to je prestrašno, poslali su mi račun od 132 eura, a ne koristim vodu već dva tjedna već oni opet isključuju vodu, požalila se Maja.

Obnova magistralnog vrelovoda tek je počela pa će stanovnici zapadnoga dijela Zagreba nešto manje od mjesec dana biti bez tople vode. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!