Mali distributeri goriva najavili zatvaranje pumpi

14:37 / 20.06.2022.

Autor: HRT

Gorivo, ilustracija

Gorivo, ilustracija

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Vlada je fiksirala najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama, osim na onima na autocestama. Iz Udruge malih distributera goriva oglasili su se priopćenjem u kojemu ističu kako nakon odluke o zamrzavanju cijena rade bez marže, s debelim minusima.

- Prema svemu što sada znamo naši članovi su od sutra u minusu od 75 lipa na dizelu i kunu na plavom dizelu. To je ulazna cijena po kojoj kupujemo gorivo bez ikakvih dodatnih troškova. Na svakom tankiranju dizela prosječno gubimo 40 kuna, na plavom dizelu 50 kuna po tankiranju. Ti gubitci dnevno iznose deset i više tisuća kuna po benzinskoj postaji, tko to može izdržati? I to je samo nabavna cijena, bez plaća radnika i svih ostalih troškova, stoji u priopćenju.

U priopćenju mali distributeri goriva naglašavaju kako su prisiljeni na zatvaranje svojih malih pumpi što će dovesti do problema u opskrbi građana.

- Isto tako, postotak prodaje aditiviranih goriva je kod članova naše udruge 5% ili manje i s tim se ne može preživjeti, a većina nema ni mogućnosti prodaje više vrsta proizvoda. Molimo Vladu da nas sasluša i primi na sastanak, ako stvari ostanu ovakve bit ćemo prisiljeni na zatvaranje pumpi već ovaj tjedan, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge Armando Miljavac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!