18:58 / 28.09.2020.

Autor: I.Z./Hina

Maloljetni ubojica predan pritvorskom nadzorniku

Foto: Leonard Nincevic/PIXSELL, arhiva

Foto: Leonard Nincevic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Policija prilikom očevida nije pronašla nikakve tragove provale niti je što od vrijednih stvari u stanu nestalo.
Protiv 15-godišnjaka koji je jučer kasno popodne u Sukošanskoj ulici ubio 89-godišnju staricu u njenzinu stanu splitska policija podnijela je kaznenu prijavu zbog teškog ubojstva te je popodne predan pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji.

Tijekom dana petnaestogodišnjaka će ispitati sudac za mladež Županijskog suda Split, a s obzirom da je riječ o mlađem maloljetniku, koji još nije napunio 16 godina, prem zakonu mu se mogu izreći samo odgojne i sigurnosne mjere.

On se jučer malo prije 18 sati sam predao u splitskoj policiji nakon što je ničim izazvan ubio staricu u njezinu stanu u središtu grada. Odjeća mu je nakon toga cijela bila krvava, prošetao je koji metar dalje do sjedišta Policijske uprave splitsko-dalmatinske i predao se policiji. Najprije im je kazao da je bio napadnut nakon čega je priznao da je staricu zatukao tupim predmetom.

Maloljetnik je najvjerojatnije nesretnoj ženi bez ikakvog povoda pokucao na vrata, a nakon što ih je otvorila zatukao je predmetima koje je našao u stanu. Policija prilikom očevida nije pronašla nikakve tragove provale niti je što od vrijednih stvari u stanu nestalo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!