Maloljetnice koje su tukle i snimale djevojčicu puštene na slobodu

20.03.2023.

22:35

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Tužiteljstvo je izvijestilo da su 14-godišnjakinja i dvije 15-godišnjakinje, nakon ispitivanja, puštene na slobodu budući da nije bilo uvjeta za određivanje istražnog zatvora. Radi se o privedenim maloljetnicama koje su prošloga tjedna, u utorak, u Sesvetama pretukle jednu maloljetnicu. 


Postoji sumnja da su tri privedene maloljetnice počinile kazneno djelo nasilničkog ponašanja zajedno s još četvero kazneno neodgovorne djece, dodalo je tužiteljstvo.

Policija je izvijestila da je provela kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom koji su u utorak navečer, ispred jedne škole u Sesvetama, presreli maloljetnicu koju su srušile na tlo, a potom dok je ležala, više je puta udarale nogama i rukama po glavi i tijelu.

Jedna je maloljetnica osumnjičena da je napad snimila mobitelom, nakon čega se snimka proširila društvenim mrežama, dodala je policija.

Liječnička pomoć napadnutoj maloljetnici pružena je u KB Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena, uz mogućnost prekvalifikacije ozljeda, naveli su iz PUZ-a.

Policija ističe da je protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena kaznena prijava.

O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad te se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!