14:35 / 09.07.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Malverzacijama oštetio tvrtke iz Splita i s Lastova za 4,6 milijuna kuna

Malverzacijama oštetio tvrtke iz Splita i s Lastova za 4,6 milijuna kuna

Malverzacijama oštetio tvrtke iz Splita i s Lastova za 4,6 milijuna kuna

Foto: Ilustracija/Dubravka Petric / Pixsell

Dubrovačka-neretvanska policija kazneno je prijavila 48-godišnjaka kojega sumnjiči da je zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju vezano uz prouzročenje stečaja oštetio dvije tvrtke sa sjedištem u Splitu i na Lastovu za više od 4,6 milijuna kuna.

Policija je priopćila kako je istragom utvrdila da je osumnjičeni 2016., kao odgovorna osoba u svojoj tvrtki, na poduzeće u vlasništvu svoje nevjenčane supruge bez naknade prenio 4,5 milijuna kuna potraživanja u pozajmicama. Te pozajmice su, naime, u vrijeme blokiranog žiro računa njegove tvrtke iz Splita činile stečajnu masu.

Uz to 48-godišnjak je, tvrde u policiji, kao odgovorna osoba tvrtke iz Lastova u lipnju 2018. sklopio ugovor o zakupu nekretnina s poduzećem nevjenčane supruge, sa zakupninom od 2000 kuna mjesečno.

Njegova nevjenčana supruga isti je prostor dala drugom poduzeću u podzakup za iznos od 9000 kuna mjesečno. Time je tvrtku iz Lastova oštetio za gotovo 154 tisuće kuna.

U policiji procjenjuju da ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi preko 4,6 milijuna kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!