13:06 / 06.06.2018.

Autor: Hina/B.S.LJ./HRT

Mamić: Isforsirana i lažna presuda

. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Bože, oprosti im, ne znaju što čine", poručio im je.
Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić kazao je u srijedu da je presuda kojom je na sudu u Osijeku osuđen na 6,5 godina zatvora isforsirana i lažna, uvjeren je u svoju nedužnost, a svima koji su mu "napakirali i osudili ga" zaprijetio je "neviđenim oružjem".

Mamić je na konferenciji za novinare u Međugorju kazao da se presudi kojom je proglašen krivim nije nadao i nije ju očekivao. Obrazloženje presude, kazao je, čini ga ljutitim i bijesnim jer ga nijedan svjedok nije teretio ni za što.

Presudu je nazvao isforsiranom i lažnom. Tvrdi da je osječki sud samo prepisao ono što su mu 'napakirali' DORH i USKOK.

"Monstrumi koji su mi napakirali i osudili me neće mirno spavati", kazao je Mamić, najavivši svoje protuodgovor na presudu u vidu "oružja kakvo u Hrvatskoj nije viđeno".

"Naravno, ne mislim na oružje iz kojeg se puca", napomenuo je.
Svima koji su upleteni u njegovo proglašenje krivim biblijski je poručio: "Bože, oprosti im, ne znaju što čine".

Kazao je i da se ne vraća u Hrvatsku i da će se iz Hercegovine "boriti" do pravomoćnosti presude.

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivima za USKOK-ove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna. Sud ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!