17:24 / 07.06.2018.

Autor: I.B./HRT

Mamić ostaje u Međugorju

-

-

Foto: - / -

Nema se namjeru vraćati se Hrvatsku, niti otići u hrvatski zatvor. U Međugorju ostaje do daljnjeg, poručio je.
Bivši čelnik i sadašnji savjetnik Dinama Zdravko Mamić, koji je jučer nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od šest i pol godina - i dalje je u Bosni i Hercegovini. Županijski sud u Osijeku za njim je raspisao tjeralicu, a budući da Mamić ima i bosanskohercegovačko državljanstvo, BiH ga ne mora izručiti.

Naša novinarka Ivana Šilović razgovarala je s njim. Rekla je da je on u posljednja 3 dana najtraženija osoba u Međugorju i da se da se osjeća dobro, s obzirom na šokovitu presudu kakvu nije ni u snu očekivao jer u dokaznom postupku nije bilo nijedne riječi protiv njega. Nema se namjeru vraćati se Hrvatsku, niti otići u hrvatski zatvor. U Međugorju ostaje do daljnjeg. Vjeruje u oslobađajuću presudu Europskog suda za ljudska prava i vjeruje da će sigurno biti na tom sudu oslobođen. Nema još nikakve informacije je li krenuo uhidbeni nalog iz Hrvatske, Mamića još nitko iz policije nije kontaktirao niti je kome dao iskaz. Potvrđuje da će do daljnjega ostati u Međugorju te poručuje da se vodi jedan nezakoniti postupak protiv njega, a u prilog tome govori i činjenica da sudbeno vijeće nije potpisalo presudu, nego su jednostavno prepisali od tužitelja riječi - kako bi njemu nanijeli štetu.

"Danas se prije vidim u bosanskom zatvoru nego u hrvatskom. Jako sam ranjen, jako sam povrijeđen. Ako me sad pitate, ja sam sigurniji od toga da vidim vas ispred sebe, da će ta presuda pasti. U krajnjem smislu na Europskom sudu za ljudska prava", istaknuo je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!