Manje gužve na punktovima za testiranje u Šibeniku

19.11.2021.

17:09

Autor: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Manje gužve na punktovima za testiranje u Šibeniku

Manje gužve na punktovima za testiranje u Šibeniku

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Kako tjedna odmiče, sve su manje gužve na punktovima za testiranje u Šibeniku, ali i ispred institucija gdje je potrebno predočiti COVID potvrdu.

Uobičajen red ispred banke i Fine.


- Kontroliraju potvrde, čak je jednu gospođu vratio u apoteku da ide, a gužva je kao i uvijek, ništa posebnoga, kaže sugovornik.


Naša je sugovornica zaboravila potvrdu, a namjeravala je u Fini platiti račune.


- Tri puta sam se cijepila, s tri doze Moderne, kad dođu godine malo postaneš zaboravan. Izašla sam van bez ijedne potvrde, i sad sam s osobnom iskaznicom u ljekarni dobila potvrdu, meni je gospođa u ljekarni danas olakšala život, priča sugovornica.


Pa smo po dragocjenu informaciju otišli u jednu od gradskih ljekarni.


- Tko je u sustavu, a zaboravio je COVID potvrdu, u vrijeme od 7 do 13 s nekakvom potvrdom na kojoj je OIB može doći kod nas i dobit potvrdu, bilo u papirnatom obliku ili na mail, po njegovoj želji, objašnjava Sandra Andrić Tucanović, mag. pharm., voditeljica Ljekarne Centrala, Šibenik.


Dio građana itekako je nezadovoljan njihovim uvođenjem.


- Da bih platila prvo sam morala pokazati potvrdu, a onda sam morala pokazati i osobnu, znači moraš proći niz provjera da bi te pustili platiti račun. Ja bih uputila to pitanje svim poslodavcima iz svih firmi iz javnoga sektora, zašto se diskriminira nas necijepljene?, rekla je građanka Šibenika.


Druge ljuti selektivna primjena.


- Sad sam prošla pokraj vrata od casina i vidim da za casino nisu potrebne COVID potvrde, pa mi je to katastrofalno!, ističe sugovornica.


Kako bi se rasteretilo centre za testiranje, otvaraju se dodatni punktovi.


- Radimo od ponedjeljka do petka od 7 ujutro do 14 popodne, vikendom radimo u poliklinici, nedjeljom isto radimo u poliklinici od 9 do 12 u staklenoj zgradi na Vidicima, i smanjili smo dosta gužve s ovim punktom, i spasili i druge ljude i nas, naglašava Luka Šego, djelatnik poliklinike.


Za sve one koji se namjeravaju cijepiti i sutra je od 9 do 12 otvoren punkt u sportskoj dvorani na Baldekinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!