Mara Tomašević sudu predala fotografije ozljeda

20.02.2019.

10:26

Autor: D.M./HRT

default error photo
U Slavonskom Brodu nastavljeno je suđenje Alojzu Tomaševiću, županu Požeško-slavonske županije za obiteljsko nasilje i nanošenje ozljeda supruzi Mari Tomašević.
Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu nastavljeno je suđenje Alojzu Tomaševiću, županu Požeško-slavonske županije optuženom za obiteljsko nasilje i nanošenje ozljeda supruzi Mari Tomašević.

- U slučaju Tomašević frcale iskre između obrane i tužiteljstva


Na ročištu, koje je trajalo pola sata, svjedočila je kolegica Mare Tomašević. Kazala je kako nije primijetila nikakve ozljede na Mari Tomašević koja je onda ustvrdila da nije ni mogla vidjeti ozlijede, jer je tada bio godišnji odmor. Županova supruga sudu je predala fotografije ozlijeda snimljene 2016. i 2017..

- Radi se o ozljedama na oku, na nozi, na rukama, na licu, to su te ozljede i jedan naš razgovor gdje on meni prijeti da će me ubiti. Fotografije su nastale prije. To oni ne uzimaju u obzir, a bilo je toga cijeli život", izjavila je Mara Tomašević.

- Ja sad ne kažem ni da sumnjam ni da ne sumnjam. Ja sad kažem da  moram vidjeti o čemu je riječ i dali to uopće može predstavljati dokaz, izjavio je odvjetnik Alojza Tomaševića Željko Damjanac.Tomaševiću se sudi za fizičko i verbalno nasilje nad suprugom Marom koje se dogodilo 2. listopada 2017. u njihovoj obiteljskoj kući. U optužnici stoji da je župan u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva te da ju je u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.

Sljedeće ročište očekuje se u ožujku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!