13:47 / 08.01.2020.

Autor: V.K./Hina

Maras: Milanovićeva pobjeda u Zagrebu pokazuje nezadovoljstvo gradskom upravom

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras istaknuo je kako je pobjeda Zorana Milanovića u Zagrebu pokazatelj da građani žele promjene.
Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras zahvalio je svim biračima koji su izašli na predsjedničke izbore, ističući da je pobjeda Zorana Milanovića u Zagrebu pokazatelj da građani žele promjene jer nisu zadovoljni gradskom upravom.

Maras je na konferenciji za novinare rekao kako je Milanovićeva pobjeda veliki poticaj da hrvatsko društvo i glavni grad krenu novim smjerom.

Naveo je da je u odnosu na prošle izbore, iako je izlaznost u Zagrebu bila manja, SDP-ov kandidat dobio 11.000 glasova više, dok je njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović dobila 50.000 glasova manje.

Zagrepčani odlučili da žele promjene

Naglasio je da je ključna podrška Milanoviću i po broju glasova i po trendu koji se pokazao došla upravo iz Zagreba.

- Sve to govori da su Zagrepčani dobro odlučili i da žele promjene. Vidi se po ovim rezultatima da Zagrepčani nisu zadovoljni s vlasti i gradskom upravom koju trenutno imaju, ustvrdio je Maras.

Dodao je kako je ovaj rezultat velika obveza SDP-u da nastavi zajedno raditi na boljem Zagrebu te da na lokalnim izborima za godinu i pol dana pokuša ponoviti ove rezultate te promjenom gradske politike vratiti dignitet Zagrebu.

Maras očekuje punu suradnju i gradskih i državnih vlasti s novoizabranim predsjednikom Republike.

- Očekujem da i premijer Plenković i gradonačelnik, kao dio vladajuće trgovačke koalicije, surađuju na kvalitetan način, ne na tvrd način kao što pokušava nerazumljivo reći Plenković, istaknuo je.

Nije želio komentirati je li poraz Grabar-Kitarović politički kraj Milana Bandića i hoće li ga se zbog toga HDZ odreći, dodavši da to treba upitati njih.

- Ta vlast na državnoj razini funkcionira na sramotan način, pomoću žetončića u Saboru. Njih će se i Plenkovića i Bandića, riješiti birači na idućim lokalnim i parlamentarnim izborima, kazao je Maras.

Osudio je nove, veće cijene odvoza otpada od veljače u Zagrebu, rekavši da je Zagreb trenutno najneuredniji grad u cijeloj EU te ima problema s odvajanjem i odvozom otpada.

- Moramo se svi skupa tome oduprijeti. Ako neće biti moguće prije, oduprijet ćemo se na parlamentarnim i lokalnim izborima, poručio je.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!