11:21 / 13.11.2019.

Autor: Hina/HRT

Maras ne odustaje od poruka na laptopu u Saboru

Foto, arhiva: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto, arhiva: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

SDP-ov zastupnik ponovno je došao s laptopom na kojem je istaknuta poruka "HDZ=korupcija".
Nakon što je Upravni sud potvrdio odluku Državnog izbornog povjerenstva o kažnjavanju isticanju izbornih poruka u sabornici SDP-ov zastupnik Gordan Maras ponovno je došao s laptopom na kojem je istaknuta poruka.

Maras je ovaj put na laptopu istaknuo poruku "HDZ=korupcija" u skladu s SDP-ovim isticanjem borbe protiv korupcije kao jednim od najvažnijih pitanja dok su se prethodne poruke uglavnom odnosile na kampanju za parlament EU-a. Upravni sud potvrdio je odluku DIP-a da se Marasa kazni s 86 tisuća kuna jer je tijekom kampanje za europski parlament kao SDP-ov kandidat isticao u sabornici na laptopu izborne poruke. Za Upravni sud, kao i za DIP, to predstavlja kršenje Zakona o financiranju izborne promidžbe.

U SDP-u najavili žalbu, Maras spreman ići do Ustavnog suda

- Na odluku Upravnog suda gledam kao na postupak koji će završiti na Ustavnom sudu. Zanimljivo je da je Upravni sud donio odluku bez rasprave u mjesec i pol, a za HDZ i Fimi mediju odluka se ne može donijeti odluka 13 godina da vrati 20 i više milijuna kuna koje su ukrali iz državnog proračuna. Oni koji danas imaju vlast u Hrvatskoj imaju presudnu ulogu preko Đure Sesse na pravosuđe i zaštitili su sebe, a za slučaj naljepnice u Saboru koja nikoga nije ništa koštala presuda se bez rasprave donosi u mjesec i pol dana, rekao je Maras.

Maras smatra da kao zastupnik ima pravo u  sabornici iznositi svoje stajalište  bez sankcija i najavljuje da će se i dalje boriti "da Hrvatska ne bude Sjeverna Koreja, već parlamentarna demokracija". "Ovdje se krši temeljno ustavno pravo, da zastupnik u sabornici može iznositi svoje stavove bez sankcija", istaknuo je.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!