17:44 / 02.12.2018.

Autor: T.V./Hina

Maras: Politika koju imamo u Zagrebu nije u interesu građana

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gradska organizacija SDP-a Zagreb obilježila je svoj dan predblagdanskim adventskim druženjem u Tvornici kulture.
Gradska organizacija SDP-a Zagreb obilježila je svoj dan predblagdanskim adventskim druženjem u Tvornici kulture. Tim je povodom predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ponovno kritizirao gradsku vlast i politiku, ocijenivši da politika koju u ovom trenutku imamo u Zagrebu nije u interesu građana.

"Politika koju u ovom trenutku imamo u Zagrebu nije u interesu građana, već možda nekolicine ljudi. Politika trgovine, sitnih interesa, politika 'dam ti sto kuna, daj mi glas' nije Zagreb", kazao jer Maras na obilježavanju na kojem su bili članovi i simpatizeri stranke.

Ne želi, kaže, više gledati da se iz zagrebačkog proračuna trguje po Hrvatskoj. "Ako u Zagrebu nemamo novu školu u zadnje tri godine, a u vrtiće ulažemo manje od 15 milijuna kuna na godišnjoj razini, onda nemamo što raditi spomenike za više od 30 milijuna kuna", kazao je predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Ustvrdio je da je gradski SDP, "što god tko govori" - najjača oporbena stranka u Zagrebu i da će predvoditi promjene na slijedećim izborima za Gradsku skupštinu i gradonačelnika. Maras je pozvao sve zastupnike da na sjednici Skupštine 13. prosinca "ne podlegnu kupovini, trgovini i interesima, već vode računa o interesima građana". "Možda Bandić uspije kupiti sada zastupnike, možda Plenković naredi Kosoru da glasa za Milana Bandića u Skupštini, ali doći će izbori kad tad i tada ćemo biti spremni ponuditi građanima bolji Zagreb nego je to sada", poručio je Maras.

Novinarima je komentirao i stanje u vladajućoj većini i je li realno da iz nje izađe HNS, ocijenivši da je ta stranka neozbiljan partner. Za predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka uvjeren je da će Sabor u idućem mandatu gledati "samo na televiziji".

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kritizirao je Vladu te stanje i politiku u zemlji, rekavši da je Hrvatska danas puna nepravde i nejednakosti. "Dok jedni svoju djecu obrazuju na stranim sveučilištima, najskupljima svugdje po svijetu, drugi građani Hrvatske ne mogu svojoj djeci priuštiti adekvatno školovanje niti ovdje u Hrvatskoj. Dok jedni kupe mrvice kroz mizerno povećanje minimalca, Vlada oprašta dugove najbogatijima i diže plaće samo za 15.000 najbogatijih u Hrvatskoj", rekao je Bernardić.

U sklopu programa obilježavanja dana zagrebačkog SDP-a održan je edukativni dio vezan za smart city koncept te ekonomiju i socijaldemokraciju. Također, u stranku je primljeno 50-ak novih članica i članova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!