13:56 / 08.01.2019.

Autor: E.L.S./HRT

Maras pozvao na borbu do posljednjeg daha

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ovo ludilo u Hrvatskoj, u gradu Zagrebu i u našem društvu mora prestati. Ovo nije normalno i svi koji žele dobro Hrvatskoj moraju nam se pridružiti u toj borbi, poručio je Maras.
Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras najavio je borbu protiv političke trgovine koju, tvrdi, plaćaju Zagrepčani.

-
Ovo ludilo u Hrvatskoj, u gradu Zagrebu i u našem društvu mora prestati. Ovo nije normalno i svi koji žele dobro Hrvatskoj moraju nam se pridružiti u toj borbi, poručio je Maras.

Konferencija koju su održali Milan Bandić i Mladen Madjer nije nešto normalno, to nije Hrvatska i to nije Zagreb, rekao je Maras. Smatra da je HDZ direktno uključen u političku trgovinu, a premijer Andrej Plenković je, kako je rekao, njihov politički tata.

- U Gradskoj skupštini su sada ruku pod ruku. Do prije tri tjedna ondje uopće nije bilo većine dok tri zastupnika preko noći nisu promijenili stranu istrgovani da bi HDZ ostao na vlasti u Gradu Zagrebu, ne samo Bandić, nego HDZ.

Uvjeren je da HDZ izravno sudjeluje i ovisi o političkoj trgovini i trgovanju novcem i doprinosi ludilu koje traje u hrvatskom političkom prostoru. Nedopustivo je, kaže, da se izigrava volja birača i trguje s javnim političkim novcem.

Maras je pohvalio jučerašnji potez reformista da su izašli iz kluba Milana Bandića. To ne treba nikome tko drži do sebe i ima dostojanstva, poručuje Maras i poziva reformiste da izađu i iz kluba u Gradskoj skupštini.

Prvi put u životu Maras će, kaže, podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Ispričao je kako je njegov kolega Radenko Tomić prošle godine došao s godišnjeg odmora i dočekao ga je novi ugovor o radu u zagrebačkom Holdingu gdje mu je iznos plaće umanjen za 3 i pol tisuće kuna. Nakon što je prešao u klub Milana Bandića taj je ugovor misteriozno storniran, kazao je SDP-ov zastupnik.

- Sami odlučite da li se to slučajno koincidiralo ili ima veze s prelaskom iz Kluba SDP-a u Klub Milana Bandića. Poput kolege Madjera, i on je rekao da ga je život natjerao na razmišljanje o budućnosti, objasnio je Maras.

Ponovio je da je ovo ludilo najveće zlo koje nam se može sada dešavati i naglasio kako imamo svoju zemlju i mogućnost da građani biraju kako će ona izgledati i nitko im to pravo ne smije oduzeti. Zbog toga poziva sve u hrvatskom političkom prostoru da mu se pridruže u toj borbi, kako je rekao - do posljednjeg daha.

Spreman je, kaže, i na najradikalnije moguće korake kako bi hrvatskim građanima vratio nadu da se netko za njih u Hrvatskoj i u gradu Zagrebu može boriti.

-Bit ćemo aktivni na sljedećem aktualcu, premijer Plenković neće moći pobjeći od toga. Proganjat ćemo ga dok ne prizna da to nije ispravno i kao predsjednik Vlade RH ne kaže da na to ne pristaje, da mu se to gadi i da se rađe neće baviti politikom i neće biti premijer nego da na to pristaje - poručio je Maras.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!