12:02 / 22.08.2018.

Autor: HRT

Maras: Puno toga važnije je od stadiona

-

-

Foto: - / -

Gradska organizacija SDP-a Zagreb održala je konferenciju za novinare o tome treba li nam nacionalni stadion.
Gradska organizacija SDP-a Zagreb održala je konferenciju za novinare o tome treba li nam nacionalni stadion. Predsjednik te organizacije Gordan Maras smatra da trenutačno ima puno važnijih gradskih projekata od gradnje nacionalnog stadiona, za koji bi iz gradskog proračuna trebalo izdvojiti oko 500 milijuna kuna.

- Gdje bi trebao biti nacionalni stadion?
- Uvrede zbog nacionalnog stadiona

"Protivimo se tomu i mislimo da za to imamo potporu građana jer postoje stotine stvari koje bi gradonačelnik Zagreba trebao prije napraviti od izgradnje nacionalnog stadiona. Tu govorimo o novom Jarunskom mostu, o obnovi mostova koji su dotrajali", kazao je Gordan Maras.Komentirajući štrajk u Uljaniku i 3. maju zbog neisplate plaća, Maras je rekao da je ovdje evidentan nerad Vlade, a nevjerojatnim je ocijenio da ministar gospodarstva nije upoznat sa situacijom, odnosno što je dopušteno da situacija eskalira na ovaj način. Mišljenja je da iza toga stoji namjera da se ugasi brodogradnja u Hrvatskoj i da se pogoduje nekretninskim biznisima koji su zainteresirani za te lokacije te da im premijer uz asistenciju Europske komisije u tome svesrdno pomaže.

Na novinarski upit u vezi s medijskim napisima da se na idućoj sjednici Predsjedništva SDP-a očekuje prijedlog za popunjavanje četiriju praznih mjesta u Predsjedništvu, Maras je kazao da nije čuo za tu ideju. "Nisam član Predsjedništva, ali u SDP-u postoje određena pravila koja su definirana Statutom. I dok su suspendirani, ljudi su još uvijek članovi Predsjedništva SDP-a i s te strane ne vidim zašto bi netko došao na tu ideju", rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!