16:26 / 11.07.2019.

Autor: M.Š./Hina

Maras se posvađao s HDZ-ovcima oko Kuščevića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Saboru se vodila žestoka rasprava o dolasku Lovre Kuščevića.
SDP-ov Gordan Maras (SDP) i zastupnici Mosta opetovano su u četvrtak problematizirali povratak bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića u zastupničke klupe, a Marasu su, pak, žestoko uzvratili HDZ-ovi zastupnici.

Poruka HDZ-a je jednostavna, ne možeš biti ministar, ni politički tajnik, ali možeš zastupnik, rekao je Gordan Maras, navodeći kako Lovro Kuščević u Sabor dolazi nakon što se s premijerom dogovorio da dade ostavke na spomenute dužnosti zbog netransparentnih postupaka, moguće i korpucije.

- Zašto je Kuščević otišao iz Vlade i s mjesta političkog tajnika kad vam je najnormalnije da nam se sutra pridruži u Saboru?, pitao je kolege iz HDZ-a u raspravi o aktiviranju Kuščevićeva zastupničkog mandata, zbog čega će Sabor napustiti njegova zamjenica Sanja Putica.

Spašavanje gole kože

Maras apostrofira i objašnjenje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kako Kuščević nije najgori, a HDZ proziva da pokazuje potpunu neprincipijelnost u obnašanju javne vlasti.

Tvrdi i da takozvana rekonstrukcija Vlade ima za svrhu samo oprati imidž premijera i pokazati to je novi, umiveni HDZ koji kao takav ulazi u zadnju godinu mandata.

- Spašavanje gole kože, to je rekonstrukcija premijera, ustrajava Maras i optužuje aktualnu Vladu da je najkorumpiranija od 90-ih, iako je konkurencija jaka.

Josip Borić (HDZ) Marasu uzvraća kako se isto radilo i u njegovoj Vladi.

- Premijer Zoran Milanović smijenio je ministra financija Slavka Linića koji se vratio u Sabor, no to nije bilo dovoljno pa ste ga izbacili iz stranke, osim toga, u Sabor su se, nakon ministarskih mandata, vratili i Željko Jovanović i Ranko Ostojić i sve vam je to bilo normalno, podsjetio ga je.

Kršio narodnu volju, pa postao narodni zastupnik

Za vašega ministarskog mandata više tisuća gospodarskih subjekata moralo je staviti ključ u bravu, a vi danas sjedite u Saboru, uzvratio je Marasu HDZ-ov Ante Plazonić, poručivši da je Kuščevićevo pravo konzumirati mandat koji je osvojio na izborima.

- To je točno, ali ako je neprihvatljivo da Kuščević bude politički tajnik i ministar, je li onda neprihvatljivo da bude član Kluba HDZ-a?, pita Nikola Grmoja iz Mosta, stranke koja bivšeg ministra proziva da je ukrao narodni referendum.

- Čovjek koji je kršio narodnu volju, postaje narodni zastupnik, Most to ne podržava, poručio je Marko Sladoljev.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!