07:23 / 21.03.2019.

Autor: HRT

Marić: Kupio sam ulaznice za nogometnu utakmicu

-

-

Foto: - / -

Na upit ima li račun da je platio ulaznicu za nogometnu utakmicu, kazao je da je već prošlo neko vrijeme.
Ministar financija Zdravko Marić izjavio je uoči sjednice Vlade, odgovarajući na pitanja novinara u vezi s ulaznicama za nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, da ih nije dobio od Josipa Stojanovića Jollyja. Na upit ima li račun da je platio ulaznicu za nogometnu utakmicu, kazao je da je već prošlo neko vrijeme.

- No vjerojatno imam izvode iz banke s obzirom na to da sam neke troškove pokrivao izravnim transferom prema agenciji, a nešto sam plaćao gotovinom, dodaje Marić.

Dodao je da mu Stojanović nije podmirio nikakve druge troškove boravka u Rusiji.

- Razumijem da je vama sve ovo zanimljivo, ali ja se nikad niti jednog od svojih prijatelja nisam niti neću odreći, poručio je Marić. 

- Mi se znamo dugi niz godina, prijatelji smo i prije moje funkcije ministra financija, a bit ćemo i poslije moje funkcije ministra. On je uvijek bio prijateljski, dobar i korektan. Cijenim i njega i njegovu obitelj poznajem jako dobro, rekao je.

- Ovaj čovjek dole na ovoj fotografiji mene želi tužiti, a nosi ministra u HDZ-ovoj Vladi na svojim plećima. Znači, kada bi čovjek figurativno rekao "Jolly na svojim plećima nosi HDZ, odnosno Vladu HDZ-a", to je to, kazao je SDP-ovac Gordan Maras na konferenciji u Saboru.
Marić: Zahtjev za kredit u HBOR-u Jolly predao prije mog mandata

Ministar Marić, koji je član Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), a od koje je Jolly dobio kredit za gradnju hotela, ustvrdio je da je Jolly zahtjev za kredit u HBOR-u predao prije njegova mandata.

- Svi moji prijatelji i poznanici dobro znaju, i zato ih i smatram pravim prijateljima, da od mene bilo kakve takve vrste usluga ne mogu tražiti, dodao je.

Istaknuo je kako je HBOR banka sa svojim tijelima i postupcima te da je kredit Stojanoviću odobren uz suglasnost Nadzornog odbora u prvoj polovini 2016., no važno je da su sve procedure ispoštovane.

Marić je dodao da je Jolly nakon toga predao i zahtjev za privremenu otplatu kredita jer je dobio povoljnije uvjete od komercijalne banke.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!