10:16 / 23.08.2018.

Autor: HRT

Marić o sastancima u vezi s Agrokorom i transkriptima

-

-

Foto: - / -

"Rekao sam sve na tu temu", dodao je. Na pitanje novinara je li lagao pred Povjerenstvom Marić je odgovorio: "Jako teško pitanje - nisam lagao nikome".
Uoči sjednice Vlade novinari su ministra financija Zdravka Marića pitali o svjedočenju bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić u USKOKU-u, koje je iscurilo u javnost, a prema kojem je bilo mnogo više sastanaka u vezi s Agrokorom što nisu priznali na Povjerenstvu za odlučivanje o sprečavanju sukoba interesa.

-
Objavljeni transkripti iskaza M. Dalić, Ramljaka i Besaka USKOK-u
- Todorić: Konačno su sve maske pale

"Ponavljam još jedanput, zatvorena je tema, odbačena je kaznena prijava u smislu toga, a što se druge strane tiče, ponavljam još jedanput, kao ministar financija na svim sam sastancima sudjelovao samo u nacionalnom interesima i interesima hrvatskog gospodarstva i poreznih obveznika", izjavio je. "Rekao sam sve na tu temu", dodao je. Na pitanje novinara je li lagao pred Povjerenstvom Zdravko Marić je odgovorio: "Jako teško pitanje - nisam lagao nikome".Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je da cijelu situaciju vidi kao pokušaj da se umanji Vladino spašavanje Agrokora i svih tvrtki i radnih mjesta. "Tu je podnesena kaznena prijava za sve što se događalo oko Agrokora, a javnosti je poznato da je Uskok odbacio tu kaznenu prijavu", rekao je. Na pitanje je li točno da je Martina Dalić lagala, Kuščević je rekao da je cijeli postupak transparentan. "Uskok je odbio optužnice, a Agrokor je spašen i tisuće radnih mjesta su tu. Prema tome, ovo je pucanj u prazno", ustvrdio je Kuščević.Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je da su dvije stvari ključne - DORH je odbacio prijavu, a razgovori su vođeni u cilju zaštite nacionalnog interesa, odnosno hrvatskoga gospodarstva. "Nisam prepoznao u tome ništa sporno", istaknuo je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!