Marić odbacuje oporbene navode iz prijedloga za iskazivanje nepovjerenja

21.10.2021.

18:12

Autor: HRT/Hina

Zdravko Marić

Zdravko Marić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić odbacio je navode iz prijedloga oporbenih zastupnika za njegovom smjenom zbog ljetošnjeg boravka na jahti poduzetnika Blaža Pavičića i dodao da će se o svemu detaljno očitovati u Hrvatskom saboru.

- Osobno odbijam sve navode iz prijedloga o iskazivanju nepovjerenja meni kao ministru financija i potpredsjedniku Vlade, rekao je Marić u Rovinju i dodao da će - u kvalitetnom očitovanju, koje će prezentirati u Hrvatskom saboru, kad za to dođe trenutak - odbaciti sve tvrdnje koje su, kaže, u potpunosti neutemeljene i pojasniti neke druge stvari.

- Dobro je općenito i zbog javnosti da se određene stvari pojasne pa ću tako iskoristiti priliku u Hrvatskom saboru, u okviru parlamentarne demokracija, i očitovati se, naveo je Marić u Rovinju gdje je sudjelovao na konferenciji "Izazov promjene".

Prije toga i Vlada je, u očitovanju Hrvatskome saboru, odbacila navode iz Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjedniku Vlade Zdravku Mariću. Njegov opoziv traže 34 oporbena zastupnika zbog ljetošnjeg boravka na jahti poduzetnika Blaža Pavičića i, kako tvrde, "laganja javnosti da taj poduzetnik ne posluje s državom".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!