15:21 / 18.08.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Marić otkrio da je bio na jahti Blaža Pavičića

Ministar Zdravko Marić

Ministar Zdravko Marić

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Ministar financija Zdravka Marića izvijestio je danas da je obavijestio Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da je jahta na kojoj je proveo dio godišnjeg odmora, zbog čega su ga u javnosti sumnjičili za sukob interesa, u vlasništvu obitelji njegova prijatelja Blaža Pavičića.

S obzirom na informaciju iz medija da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvara predmet protiv mene, obavijestio sam pisanim putem Povjerenstvo, a ovim putem i javnost, da sam dio ljetovanja proveo na plovilu u vlasništvu obitelji mog prijatelja Blaža Pavičića, naveo je Zdravko Marić.

Marić je ranije danas odbacio sumnje da je došao u sukob interesa ljetujući na toj jahti, ustvrdivši da je bio na jahti prijatelja čija obitelj za njegova mandata nije imala oprost poreznog duga, olakšice ni kredit HBOR-a.

Također, Marić je odbio otkriti identitet vlasnika jahte i rekao da želi sačuvati privatnost ljudi oko sebe, no najavio je da će otkriti identitet vlasnika jahte Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Mediji su spominjali Blaža Pavičića kao sina Mirka Pavičića, dugo godina zaposlenog na različitim menadžerskim poslovima u Brodokomercu i drugim privatnim tvrtkama, u nekima od njih je i Blaž Pavičić bio aktivan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!