11:38 / 04.04.2018.

Autor: S.M./HRT/Hina

Marić: Pronaći rješenje za Slavonski Brod, a onda tražiti krivca

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar Marić nije želio komentirati kako je došlo do zagađenja. Kazao je tek kako smatra da se cijela Vlada angažirala da se što prije postigne rješenje oko aktualnog problema u Slavonskom Brodu.
Ministar financija Zdravko Marić izjavio je da je bio u Slavonskom Brodu, posjetio roditelje te kazao da zbog zagađenja vode stiuacija tamo nije nimalo ugodna. Treba što prije razriješiti ovu situaciju i svim građanima omogućiti pitku vodu. Treba pronaći rješenje, a onda tek razgovarati tko je odgovoran, kazao je Marić.

Nije želio komentirati kako je došlo do zagađenja. Kazao je tek kako smatra da se cijela Vlada angažirala da se što prije postigne rješenje oko aktualnog problema u Slavonskom Brodu. Smatra i da nije bilo zataškavanja u slučaju ekološke katastrofe u slavonskobrodskom vodovodnom sustavu te je poručio da se politička prepucavanja trebaju u ovom slučaju staviti sa strane te se fokusirati na nalaženje rješenja kako bi građani što prije mogli dobiti pitku vodu.

Mislim da se sada na to treba fokusirati i pustiti prepucavanja za neke druge prilike. Preozbiljne su to stvari i tu treba brinuti i skrbiti o građanima, kazao je Marić upitan za komentar na tvrdnje slavonskobrodskog gradonačelnika Mirka Duspare da se slučaj istjecanja naftnih derivata na zapadnom ulazu u Slavonski Brod pokušao zataškati. Pohvalio je pripadnike Crvenog križa i Hrvatske vojske koji su na sam Uskrs i Uskrsni ponedjeljak išli po kućama i nemoćnim ljudima donosili pitku vodu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!