18:43 / 02.01.2020.

Autor: IMS/HRT

Marić: Učinit ću sve da se ubrza proces uvođenja eura

-

-

Foto: - / -

Ministar financija komentirao je pripreme Hrvatske za uvođenje eura. Poručio je kako će učiniti sve da se proces ubrza i što prije privede kraju, ali i napomenuo da je o konkretnim rokovima teško govoriti.
Nakon predstavljanja prioriteta tijekom predsjedanja, održana je sjednica užeg kabineta Vlade. Ministar financija komentirao je pripreme Hrvatske za uvođenje eura. Poručio je kako će učiniti sve da se proces ubrza i što prije privede kraju, ali i napomenuo da je o konkretnim rokovima teško govoriti.

- Ne ovisi samo o nama i našoj volji ulaska u devizni tečajni mehanizam. Tu nam predsjedanje, u smislu reputacije, pod pretpostavkom da budemo dobri, a ja sam siguran i vjerujem da ćemo biti dobri, dodatno može pomoći u odnosu na druge članice eurozone i europske institucije, rekao je Zdravko Marić,  potpredsjednik Vlade i ministar financija.

Uoči sjednice užeg kabineta Vlade ministri su odgovarali na pitanje koje će teme iz pojedinih resora biti u fokusu tijekom predsjedanja.

- Znate svi da je demografija u fokusu predsjedanja Vijećem Europske unije i da je stavljena po prvi put u stratešku agendu, a to je u fokusu ministarstva za demografiju, kaže Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

- Što se tiče ekologije inzistirati ćemo na bioraznolikosti. Što se tiče energetike tu je jedinstvo Unije i prelazak na čiste tehnologije, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!